De Aardvrouw

Wanneer ik terugkijk op het jaar 2016 kan ik de conclusie trekken dat 2016 een verrassing is geweest voor mij. Ik begon het jaar met het idee dat alle creatieve plannen eindelijk van de plank werden gehaald, afgestoft en uitgevoerd. Maar toch gebeurde dat niet. Ik verloor mijzelf in mijn moestuin. Met het realiseren van mijn gedroomde moestuin begon mijn reis naar een natuurlijk leven. Deze reis opende niet alleen de deur naar (h)eerlijk eten uit eigen tuin. Natuurlijk leven betekent voor mij zoveel meer! Leven in het ritme van de natuur, leven met het ritme van de maan. En hoe zat dat ook alweer met al die kruiden en wilde planten? Ik wil er alles over weten! Afgelopen jaar heb ik veel nieuwe mensen ontmoet, cursussen gedaan en ben een nieuwe weg ingeslagen. Want hier wil ik meer van! Hier gaat mijn hart sneller van kloppen, dit maakt mij nieuwsgierig…

Ik start dan ook dit nieuwe jaar met de opleiding tot Herborist (Kruidengeneeskunde) bij opleidingscentrum ‘De Sprenk’. De herboristenopleiding is een door het KTNO erkende opleiding op HBO niveau. Het is een zeer brede kruidenopleiding met de nadruk op de gezondheidsbevorderende kruiden, wilde planten en voeding.
Het afgelopen jaar heb ik mogen ervaren hoe ver we eigenlijk van de natuur verwijderd zijn geraakt, maar hoe herkenbaar alle feitjes en weetjes nog zijn, want diep van binnen zijn we gelukkig allemaal nog steeds verbonden met de natuur. Ik ga op reis naar een natuurlijk leven, en neem je graag mee…

Via Facebook en Instagram zal ik regelmatig verslag doen van mijn belevenissen op dit Natuurlijke Avontuur onder de naam ‘De Aardvrouw’.