Salt Makers Fest

SALT MAKERS FEST Het was geweldig! Het was super!! Ik heb twee hele leuke workshops mogen geven waarin ik met twee grote groepen het bos in ging om kruiden te oogsten. We oogstte brandnetelzaad wat een geweldige aanvulling op je voeding is. Brandnetelzaad heeft dezelfde eigenschappen als het blad (o.a. bloedzuiverend en bomvol vitamines en mineralen) plus het bevat omega 3. We plukten bramenblad om thuis te laten drogen en maakte er ter plekke ook al een lekkere thee van. Bramenblad bevat looistoffen die helpen bij keelpijn. Onderweg kwamen nog veel meer medicinale planten tegen, het Kuinderbos is dan ook echt prachtig. De geoogste kruiden hebben we daarna verwerkt tot fijne hulpmiddelen voor in onze huisapotheek. Zo maakten we van het blad van de Smalle weegbree een tinctuur en verwerkte we de ui en de mierikswortel in een honing. Deelnemers gingen enthousiast, met zelfgemaakte kruidenprodukten en kennis rijker weer naar de volgende workshop. Ik word hier zo blij van!