Fris en fruitig het voorjaar tegemoet

Eindelijk is ze daar… de lente. Een volmaakt evenwicht tussen dag en nacht en meer licht en warmte in het vooruitzicht. De winter laat ik achter me. Met behulp van een reinigingskuur laat ik de winterballast als een zware deken van me af vallen. In de winter beweeg ik minder en eet ik vetter. Ook in mijn gedachten zit minder beweging, ik pieker vaak wat meer en zit veel in mijn hoofd. Zo sla ik ongemerkt veel afvalstoffen op in mijn lichaam. Tijd om schoon schip te maken! De natuur helpt mij hierbij een handje.

De natuur wordt wakker en mijn tuin komt tot leven en al deze opkomende planten bevatten heel veel stoffen die ons lichaam helpen afvalstoffen kwijt te raken. Ze brengen ons systeem weer in beweging, afvalstoffen komen los en worden afgevoerd. Ik maak een rondje door de tuin en oogst de kruiden voor vandaag bij elkaar. In mijn mandje zit brandnetel, paardenbloem, madeliefjes, rozemarijn, look zonder look, engelwortel, kleefkruid, daslook en duizendblad. Deze kruiden verwerk ik in een groentesap of een soep. Ik eet tijdens deze kuur zoveel mogelijk plantaardig en vloeibaar. Dit doe ik om mijn spijsvertering te ontlasten en zo wordt het proces van het reinigen niet verstoord. Berkenwater en tinctuur van de mariadistel ondersteunen het reinigingsproces. Tijdens mijn reiniging ga ik mee in het ritme van de maan en zal de kracht van de afnemende maan mij helpen om de afvalstoffen beter los te laten. Mijn detox begint dus vandaag met volle maan en eindigt 4 april met donkere maan.

 

Al met al worden het 14 pittige dagen. Detoxen is niet altijd een pretje. Afvalstoffen komen vrij, daar krijg je hoe dan ook last van de eerste dagen. Hoofdpijn, soms diaree, huiduitslag, maar ook verdriet, boosheid of andere emoties kunnen loskomen. Na een paar dagen voel je je echter lichter worden en krijg je meer energie. Tijdens deze 14 dagen ben ik extra lief voor mezelf. Ik plan mijn agenda wat minder vol, rust is heel belangrijk. Ik ga vaker wandelen in het bos en neem ’s avonds een lekker warm bad met zeezout en etherische olie. Mijn lijf en ik zijn straks weer fris en fruitig en klaar voor het nieuwe seizoen.

Start jij ook met een detoxkuur en heb je wat hulp nodig? Stuur me dan een berichtje, ik begeleid je graag.